Lediga tjänster

Tillbaka

Samordnande specialistsjuksköterska inom barn- och familjecentrerad vård

Referensnr AS1285/2018
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Intensivvårdsavdelningen för nyfödda, 95F. Barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Intensivvårdsavdelningen för nyfödda är ett center för högspecialiserad intensivvård (inklusive nyföddhetskirurgi) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Intensivvårdsavdelningen för nyfödda har vårdplatser för Intensivvård och Intermediärvård. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. Vi har även en uppföljningsmottagning där en del barn följs upp till skolåldern och ett team för barnsjukvård i hemmet. På avdelningen arbetar barnsjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och neonatologer. Vi arbetar alltid med barnet och dess familj i fokus.

Ditt uppdrag


Samordnande specialistsjuksköterska är direkt underställd avdelningschef. Samordnande specialistsjuksköterska är sidoordnad övriga samordnade specialistsjuksköterskor och gruppchefer. Uppdraget innebär att ta initiativ till, medverka i samt leda vårdutvecklingsarbetet inom sitt definierade specialistområde samt bedriva fortlöpande, systematiskt och dokumenterat kvalitetsarbete. Arbetstiden till detta uppdrag beror på aktuella/pågående projekt och utvecklingsarbeten samt avdelningens behov. Om avdelningen prioriterar utveckling av andra områden under en period, innebär det att arbetet under vissa perioder måste omprioriteras.

Inom området barn- och familjecentrerad vård pågår mycket spännande arbete och det finns ett stort behov av fortsatt vårdutveckling inom området. Du arbetar självständigt och tillsammans med andra i grupp. Att utbilda inom ämnesområdet inom och utanför avdelningen ingår i uppdraget.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med lämplig specialistutbildning t.ex. inom hälsa och sjukvård för barn och ungdom, intensivvård eller legitimerad barnmorska. Vi önskar att du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska, på rotationsschema. Tillträde efter överenskommelse. Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Jenny Lötberg, 018-6119818 jenny.lotberg@akademiska.se
Vårdförbundets representanter Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 59 50

Läs gärna mer på vår hemsida.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare