Lediga tjänster

Tillbaka

Medicinsk sekreterare

Referensnr AS1020/2018
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Vårdadministrativ service. Sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet och lediga tjänster


Vårdadministrativ service (VAS) har 320 medarbetare, medicinska sekreterare, administratörer och kanslister. Vi arbetar på Akademiska sjukhuset och på mottagningar ute i länet. Det administrativa arbetet utvecklas snabbt, behoven inom detta område är en stor och viktig del i utvecklingen. Vi söker dig som vill gå in i detta viktiga arbete med intresse och engagemang, och tillsammans med oss arbeta för en hållbar administrativ utveckling av vår verksamhet.

Detta är en gemensam annons för VAS, där vi vänder oss till dig som är utbildad medicinsk sekreterare. Vi söker dig som är i början av din karriär, såväl som dig med erfarenhet och särskild kompetens. På vår hemsida kan du läsa mer utförligt om våra lediga tjänster. Där kan du även läsa mer om vår organisation, förmåner etc. samt höra några av oss berätta mer om sitt arbete.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad medicinsk sekreterare.
Du har mycket goda kunskaper i svenska språket. 
Kunskap i diagnosklassificering, Cosmic samt engelska är meriterande.

Ditt uppdrag


Du arbetar med medicinsk dokumentation, diagnosklassificering och fakturering i huvudsak, eller i kombination med tidboksarbete, kalla patienter, remisshantering, kvalitétsregister och andra administrativa uppgifter. Du har din arbetsplats mitt i vården och jobbar nära patienter och vårdteam, eller på någon av våra administrativa enheter, i nära samarbete med andra medicinska sekreterare. Dessutom kan du arbeta med olika uppdrag och utvecklas i din roll. Vi arbetar sjukhusövergripande, vilket innebär att vi har ett gemensamt ansvar att uppfylla VAS mål.  

Din kompetens


Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.

Helhetssyn - Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Strukturerad - Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp mål och håller tidsramar.

Serviceinriktad - Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra, anstränger du dig för att leverera lösningar.

Personlig mognad - Du är trygg, stabil och har självinsikt. Sätter relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella.

Vi erbjuder


Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vikariat kan förekomma, se mer på vår hemsida. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


Enhetschef Monica Truedsson 018-611 57 39, monica.truedsson@akademiska.se Enhetschef Susanna Rousu 018-617 01 93, susanna.rousu@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vision, Ann-Louise Strömberg nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss, då tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare