Lediga tjänster

Tillbaka

Specialistläkare/Biträdande överläkare/Överläkare i Klinisk fysiologi

Referensnr AS1058/2018
Sista ansökan 2019-01-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi bedriver forskning inom flera områden tex hjärtultraljud och lungfysiologi och har dessutom undervisning i flera former. Vi har ett nära samarbete med kardiologer, lungmedicinare, thoraxkirurger och kärlkirurger. Vi deltar i ronder inför avgörande kliniska beslut för flera patientgrupper. Verksamheten har sedan flera år nära samarbete med Åland.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare och specialist i klinisk fysiologi. Meriterande är om du har tidigare längre tjänstgöring inom klinisk fysiologi och har självständig metodkompetens inom flera kliniskt fysiologiska metoder inklusive ekokardiografi (både transthorakalt transesofagalt), kärlultraljud, spirometri, arbetsprov, holteranalys och ergospirometri. Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet. Vi värderar högt att du har lätt för att samarbeta. Godkänd ansökan om svensklegitimation är nödvändigt vid påbörjandet av tjänsten.

För tjänst som biträdande överläkare/överläkare krävs att sökande uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för biträdande överläkartjänst. För detta är det av betydelse att FoU meriter och pågående projekt redovisas samt att i CV visa om minst 5 år tjänstgöringstid som specialist föreligger. Om så inte är fallet kan specialistläkartjänst erbjudas dig som är specialist i klinisk fysiologi.  Det är meriterande om ekojourkompetens finns.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placeringen på sektionen för klinisk fysiologi, tillträde enligt överenskommelse. Möjlighet till metodansvar inom kliniskt fysiologiska metoder finns. Tjänstgöringen läggs upp i samråd med sektionschef.

Vill du veta mer?


Sektionschef Sven-Olof Granstam tfn 018-611 00 00 (vxl)

Facklig företrädare Läkarförbundet Andrei Malinovschi tfn 018-611 00 00 (vxl)


Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare