Jobba på akutmottagningen för vuxenpsykiatri

Vi tar emot patienter som har ett akut behov av psykiatriskt omhändertagande. Till mottagningen kommer patienter via egenanmälan och besök, men också med ambulans, polis eller från annat håll inom vården – för att få högspecialiserad psykiatrisk akutsjukvård under dygnets alla timmar. Vi arbetar för att hjälpa människor i livets alla skeden, med allt från lättare åkommor till svår psykiatri. Se gärna vår film där några av oss berättar hur det är att jobba här!

Att jobba hos oss
Vi jobbar i team med skötare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och läkare och stöttar alltid varandra i de olika situationer vi möter. Vårt arbete är omväxlande och uppdraget är brett, men vi hjälps åt och gör det tillsammans. Vi har en teamkänsla som märks och det gör att man också känner sig trygg med sina kollegor. Bredden i vårt arbete gör mottagningen till en bra plats att utvecklas på för dig som är intresserad av att lära dig mer inom psykiatri.

Jobba på akutmottagningen för psykiatri

Är du sjuksköterska och vill jobba hos oss?

När du börjar som sjuksköterska hos oss erbjuds du en individanpassad introduktion, där de flesta börjar sin anställning med arbete på PAVA (psykiatriska akutvårdsavdelningen). Efter en tid skolas du in på mottagningen och kan därefter växla mellan sluten- och öppenvård.

På PAVA ansvarar du för omvårdnadsarbetet i vårdteam tillsammans med skötare och läkare. Arbetet på avdelningen är omväxlande med ett mycket brett spektrum av patienter och psykiatriska diagnoser.

På akutmottagningen är du ledningsansvarig (koordinator), vilket innebär att du har ett arbetsledande ansvar samtidigt som du övervakar patientflödet. Du utför även en akut första bedömning och triagering av patienterna.

Är du intresserad?

Här hittar du våra lediga tjänster!

Är du skötare och vill jobba hos oss?

Som nyanställd skötare börjar du din anställning på PAVA, där arbetet omfattas av akutpsykiatriskt omvårdnadsarbete. Efter en tid introduceras du på akutmottagningen och därefter har du möjlighet att jobba vid båda enheterna.

Som skötare hos oss vårdar du patienter med ett mycket varierat vårdbehov tillsammans med andra skötare, sjuksköterskor och läkare. Du arbetar med omvårdnadsarbete nära patienten, där patientcentrerad vård står i fokus. Tillsammans med övriga medarbetare blir du en viktig del i att vara med och utveckla vården för våra patienter. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats där tempot stundtals kan vara högt och ingen dag är den andra lik.

Är du intresserad?

Här hittar du våra lediga tjänster!