"Det var speciellt att vårdas på min egen avdelning"

Maria Andreasson arbetar som operationskoordinator på kirugiska avdelningen 65 B1. Men hon har även själv varit patient på avdelningen och vårdats av sina kollegor.

Det var när Maria behövde operera bort blindtarmen som hon åkte in akut till Akademiska och sen blev skickad till sin egen avdelning för operation. 

‒ Det var lite speciellt att vårdas på min egen arbetsplats. Men det var ändå skönt eftersom jag känner till alla rutiner och vet att allt görs på rätt sätt. Jag kände mig väldigt trygg eftersom att jag litar på mina kollegor och vet att de tar väl hand om patienten, säger Maria.

Till vardags arbetar Maria som operationskoordinator på avdelningen, och det finns många andra uppdrag man kan ha, till exempel arbeta på VAC-mottagning, kärlmottagning eller forska. Det finns alltså möjlighet till ett varierat arbete. Men det allra bästa med avdelningen enligt Maria är sammahållningen i gruppen.

‒ Det bästa med den här avdelningen är att vi är en stabil arbetsgrupp som har väldigt roligt tillsammans. Det är ofta vårdtungt, men vi fixar det tillsammans. Vi skrattar mycket och har god stämning. Vi finns där för varandra helt enkelt. 

Det finns även möjlighet att vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska som en del i anställningen. Två medarbetare per år erbjuds specialistutbildningen. Maria är en av de som utbildar sig just nu.  

‒ Det är det roligaste jag gjort, säger Maria. Specialistutbildningen är en två år lång utbildning på halvfart och det som är nytt för i höst är att man får full lön under studierna. Visst är det tungt ibland med mycket att göra, men det är väldigt roligt.