Vill du vara med och göra skillnad? Jobba inom kirurgi!

"Det var speciellt att vårdas på min egen arbetsplats"

Maria arbetar till vardags som operationskoordinator på kirurgavdelning 70E. Men hon har även en alldeles speciell upplevelse av avdelningen ‒ hon har nämligen själv varit patient där. 

Läs Marias berättelse

Vi erbjuder dig:

Du som ny, får hos oss en individuellt anpassad inskolning på minst fem veckor med möjlighet att påverka ditt schema genom ett så kallat önskeschema utifrån hälsosamma arbetstider. Självklart ingår kliniskt utvecklingsår (KUÅ) för dig som nyexaminerad. Vi har utbildningsdagar en dag per schemaperiod för att stärka personalens kompetens samt mindre föreläsningar på arbetstid under veckorna. Vi har specialistsjuksköterskor inom kirurgisk vård som arbetar med att introducera och handleda nya och erfarna sjuksköterskor i deras roll, samt driva vårdkvalitetsarbeten. Vi erbjuder reflektion på arbetstid som hålls av våra sjuksköterskor och läkare.

För dig som tycker om att utvecklas så finns det hos oss alltid möjlighet att lära sig någonting nytt, eftersom den kirurgiska vården är i ständig utveckling. Dessutom finns det möjlighet att på arbetstid vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska och avancerad specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård och för dig som vill ha variation i ditt arbete, möjlighet att rotera mellan våra olika avdelningar.

Vi på kirurgen satsar på våra sjuksköterskor!

Nu lanserar vi KUL - Kirurgisk Utbildning Lärande

Vi på verksamhetsområde kirurgi erbjuder våra sjuksköterskor en utbildningssatsning, Kirurgisk Utbildning Lärande (KUL) som riktar sig till sjuksköterskor som arbetat ca 1-2 år och slutfört KUÅ.

KUL pågår under ett år med två teoridagar samt möjlighet till hospitering på valfri avdelning eller mottagning inom verksamhetsområde kirurgi,

Fokus kommer att ligga på den kirurgiska patienten utifrån ett brett perspektiv. Föreläsarna kommer till största delen vara avancerade specialistsjuksköterskor och specialistsjuksköterskor från kliniken.

 

"Jag har inte ångrat mig en enda dag"

Matilda jobbar som ST-läkare inom kirurgi. Även om passen kan vara långa och arbetet tufft, har hon inte ångrat en enda dag.

Läs Matildas berättelse

Spännande vardag för dig som sjuksköterska på kirurgen

Att arbeta hos oss på kirurgen är spännande och utvecklande både för dig med mycket och lite erfarenhet. Vår verksamhet är mycket bred och därför är vi säkra på att vi har något att erbjuda för alla.

Låt oss berätta lite mer...

Vårt verksamhetsområde består av tre kirurgiska vårdavdelningar, kirurgmottagning, kärlmottagning och transplantationsmottagning som alla har nära samarbete med varandra. Vi bedriver både akut och planerad verksamhet inom områdena bröst- och endokrinkirurgi, esofagus-ventrikelkirurgi, kirurgisk akutvård och trauma, kolorektalkirurgi, kärlkirurgi, lever-pankreaskirurgi och transplantationskirurgi.

"LOGISTIKPROBLEM OCH PERSONALBRIST. MEN NÄRA SPECIALISTKOMPETENS OCH MÖJLIGHET TILL UTVECKLING"

- Fabian, specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård

Bli vår nya kollega

Var med och gör skillnad

Hos oss på kirurgen kommer du att träffa patienter i varierande åldrar med olika sjukdomstillstånd och vara med och göra skillnad i deras liv. Vi är framstående i flera av våra kirurgiska specialiteter och därför utvecklar du som sjuksköterska hos oss en bred kompetens inom inte bara den kirurgiska vården utan även infektionssjukdomar, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och andra sjukdomstillstånd. Denna kompetens kommer du alltid att ha nytta av, oavsett vad ditt mål är i framtiden.

Jobba med oss!

Gillar du ett varierande tempo och utmanande arbetsuppgifter och vill du ha roligt på jobbet? Är sammanhållning och god teamkänsla viktigt för dig? Är du dessutom positiv och bidrar till en god arbetsmiljö? Då skulle du trivas hos oss.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Frida Resare
Biträdande avdelningschef
Kirurgavdelning 70 C
018-611 70 77
Skriv till Frida!

Sara Kiuru
Avdelningschef
Kirurgavdelning 70 E
018-611 45 27
Skriv till Sara!