Innovationslystna idésprutor och eftertänksamma bromsklossar sökes

Citat, Många lovar tid för utveckling. Men här har vi det faktiskt schemalagt.

Vad är en utvecklingsavdelning?

Två uppdrag

Vår avdelning har två uppdrag dels ett medicinskt som består i att bedriva vårdverksamhet och dels ett utvecklingsuppdrag som består i att testa nya idéer och arbetssätt. När vi lyckas med något av det vi testar ska vi sprida det till resten av Akademiska sjukhuset. Som du hör ingår det i vårt uppdrag att vända och vrida på allting vi vet om sjukvården. Vi är faktiskt beredda att testa och omvärdera det mesta. Det enda vi aldrig skulle kompromissa med är patientsäkerheten.

Att bedriva vård och samtidigt utveckla den är krävande. Det gör man inte ensam och det gör man inte över en natt. Därför har vi satt ihop en personalstyrka där innovativa idésprutor och eftertänksamma bromsklossar kompletterar varandra. Vi är ett sammansvetsat team som har högt i tak.

Hur arbetar vi?

Vi testar ständigt nya arbetssätt, ny teknik och nya roller. Vi utvärderar ständigt - både det vi testar och oss själva. Och vi är kräsna. Nya arbetssätt ska förbättra arbetsmiljön, inte skapa nya arbetsuppgifter för personalen. Ny teknik ska spara tid, inte generera mer administration. Nya rollfördelningar ska ta tillvara på varje enskild medarbetares kompetens, inte skapa merarbete. Om det vi testar inte gynnar oss och patienterna kommer vi inte gå vidare med det. Du kan läsa mer om vad vi testar just nu längre ned på sidan.

Patrik Bodeby, avdelningschef.

Vill du bli en av oss?

Kontakta oss och se om vi kan vara något för dig. Vi kan inte lova guld och gröna skogar. Vi kan lova att det i perioder kommer att vara utmanande. Vi kan också lova att det kommer att vara meningsfullt, spännande och utvecklande. Lyckas vi med vår ambition kommer det vi gör och det vi lär oss att vara med och forma framtidens sjukvård på Akademiska sjukhuset.

Vi är här för att utveckla vården tillsammans med våra patienter

Våra mål:

1. Teambaserad vård

Hos oss ansvarar rätt kompetens för rätt arbetsuppgift och vi har tydliga arbetsområden. Varje medarbetare har någonting att bidra med och alla idéer är värdefulla. När vi jobbar tillsammans uppnår vi bättre resultat.

2. Personcentrerad vård

Patienten är en självklar del av vårdteamet. Våra patienter är välinformerade och deltar aktivt i sin egen vård.

3. Förändrade arbetssätt

Vi vågar prova och vi vågar misslyckas. När vi misslyckats drar vi lärdomar av det. När vi lyckas delar vi med oss av resultaten till övriga sjukhuset. På så vis utvecklar vi vården och bidrar till en förbättrad arbetsmiljö.

Vill du veta mer om oss?

Har du frågor om utvecklingsavdelningen? Välkommen att kontakta projektledare och avdelningschef Patrik Bodeby: patrik.bodeby@akademiska.se.