"Det allra bästa med mitt jobb är mina fantastiska kollegor"

Matilda HLFYS.jpg

Jag heter Matilda och arbetar på arytmilab sedan 2018. Jag kom tillbaka till Akademiska sjukhuset efter några år i öppenvården 2015 då jag började på kardiologen.

Anledningen till att jag blev sjuksköterska var att jag var intresserad av sjukvård, speciellt högspecialiserad vård. Jag var intresserad av att ha ett avancerat vårdande yrke och jag har alltid trivts i sjukhusmiljö. Det låter kanske konstigt, men så är det.

Det bästa med mitt arbete på arytmilabb är att det här är ett spännande jobb, väldigt "nischat" eftersom vi utför väldigt speciella ingrepp: ablationer i hjärtat, samt olika typer av pacemakerimplantationer. Det allra bästa är mina fantastiska kollegor, vi har väldigt roligt på jobbet. Vi har även bra arbetstider - dagtid och vardagar.
 

Det som kan vara tungt med jobbet är dels det fysiska, att vi vid de allra flesta ingrepp arbetar i blykläder. Man kan bli trött i axlar, nacke, rygg och fötter.

Men även att tempot ibland är högt, med många operationer planerade under en dag, speciellt om det är sjukluckor i personalen den dagen. Svårigheter i arbetet kan vara att ibland få tillräckligt med vila mellan ingreppen.
 

Att jobba här är perfekt om man är intresserad av hjärtsjukvård, av arytmier och av att jobba intensivt och i tätt samarbete i ett väldigt glatt gäng.