Är du sjuksköterska och vill jobba inom hjärtsjukvård?

Om hjärtsektionen

 Låt oss börja med att berätta lite om hjärtsektionen och vården vi bedriver här. Hjärtavdelning 50F och Hjärtintensivvårdsavdelning 50G (HIA) är två kardiologavdelningar med stort samarbete. Här bedrivs hjärtsjukvård för länsinvånare och regionvård för patienter från Södermanland, Västmanland, Dalarna, Gästrike-Hälsingland och Åland. Utredning och behandling sker inom tre huvudinriktningar. Arytmi: för patienter med störningar i hjärtrytmen. Hjärtsvikt: för patienter med svår akut eller kronisk hjärtsvikt. Ischemi: för patienter med akut eller kronisk kranskärlssjukdom.

För att beskriva våra arbetsplatser skulle man kunna dela in dem i två delar. Den ena delen handlar om planerad vård där korta vårdtider och pre- och postoperativa förberedelser och kontroller ingår för våra patienter som i de flesta fall kommer hemifrån. Den andra delen är det akuta flödet där vi tar emot patienter från akutmottagningen, andra sjukhus eller direkt från ambulansen. Tillsammans kan vi erbjuda dig breda kunskaper i hjärtsjukvårdens alla delar: arytmi-, ischemi- och hjärtsviktsvård. Här kan du räkna med varierande och utmanande arbetsuppgifter med fokus på teamarbete där alla yrkesgrupper har lika stort ansvar för vården. Förutom att vi kan erbjuda ett varierande arbete med många olika möjligheter till utveckling, så tycker vi självklart att det är viktigt att ha trevligt tillsammans i det dagliga arbetet. Är du ny inom yrket? Lugn, vi tar hand om dig! Och du! Kolla gärna in vår film också!

Om att jobba på 50F och 50G

Här berättar vi mer om hur det är att jobba hos oss.

Möt våra medarbetare

jani

Jani Sundqvist, avdelningschef för hjärtintensivvårdsavdelning 50G

Vad jobbar du med?
Jag är avdelningschef på hjärtsektionen 50G, vilket innebär att jag gör allt möjligt! Mitt jobb är varierande och jag gör mycket olika saker. Allt från att ha ansvar över personalen till att hantera fakturor och att stötta gruppchefer. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att det är väldigt varierat. Jag är en person som gillar utmaningar, och det här jobbet innehåller otroligt många utmaningar.

Vad skulle du säga till den som är intresserad av att söka jobb hos er?
Att hos oss bygger man den bästa grunden att stå på. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och tänker långsiktigt vilket gör att man utvecklas väldigt mycket här, både som privat- och yrkesperson. Det här är en trygg arbetsplats med höga trivselpoäng.

Therese

Therése Skytt, sjuksköterska på hjärtintensivvårdsavdelning 50G
Vad jobbar du med?
Jag jobbar som sjuksköterska och mitt jobb innebär att jag har omvårdnadsansvar för patienter. Jag tar hand om patienter som kommer in till oss akut med till exempel hjärtinfarkt, hjärtsvikt eller rytmrubbning. Det som är häftigt med att jobba på hjärtsektionen är att patienternas vårdtider ofta är korta. När de kommer in till oss är de väldigt dåliga, men de blir snabbt mycket bättre.
Vad var det som lockade med att jobba på hjärtsektionen?
Jag ville jobba här för att akutsjukvården innebär ett varierande tempo och för att hjärtat är så intressant. Dessutom hade jag hört väldigt mycket gott om den här avdelningen från klasskompisar som gjort praktik här.
Hur var det att börja på avdelningen?
Det var otroligt spännande och lite läskigt att komma in som ny. Men jag blev väl omhändertagen och kollegorna gav mig ett bra stöd. Vi har mycket högt i tak och ingen fråga är dum. Jag fick en väldigt bra start.
Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb inom akutsjukvården är att det är ett otroligt varierande tempo. Ena timmen kan det vara otroligt mycket att göra medan nästa timme är lugnare. Vi är ett bra team som har väldigt kul tillsammans. Det är viktigt att kunna slappna av och skratta tillsammans.

Julia

Julia Wahl, undersköterska på hjärtintensivvårdsavdelning 50G
Vad jobbar du med?
Jag jobbar som undersköterska. I mitt jobb ingår det att ta hand om de patienter som kommer in, att göra kontroller och att ta prover.
Hur var det att börja jobba på avdelningen?
Jag har jobbat här i fem år nu och jag kommer ihåg att jag hade många frågor i början. Hur skulle det vara att jobba här? Hur skulle det vara att ta hand om patienter som befinner sig i så pass kritiska tillstånd? Men jag blev så bra bemött, alla var hjälpsamma och det är en väldigt spännande patientgrupp att arbeta med.
Vad är det bästa med ditt jobb?
Oj, det är så mycket! Jag skulle nog säga att patienterna blir så tacksamma för det vi gör. För oss är det ett jobb men för dem är det så mycket mer. Det betyder så mycket för dem och jag känner att jag gör nytta på jobbet.
Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att söka jobb hos er?
Gör det! Jag har inte ångrat mig en sekund. Tveka inte, utan sök bara.

 

Kontakta oss

Jani Sundqvist, Avdelningschef
Hjärtintensivvårdsavdelning 50 G

Telefon
018-611 43 15

Skicka e-post
Skriv till mig! >>

Nina Sandberg, gruppchef
Hjärtintensivvårdsavdelning 50 G
018-617 08 21

Cecilia Jakobsson, tf avdelningschef
Hjärtavdelning 50 F

Telefon
018-611 13 91

Skicka e-post
Skriv till mig! >>

Anna Nyman, Gruppchef 50 F

Telefon
018-611 93 69

Linda Pertell Hammarlöf, Gruppchef 50 F

Telefon
018-611 93 69