BARA FÖR BARN

Hej, vad roligt att du besöker vår barnwebb!

Du som är barn eller ungdom har på samma sätt som vuxna rätt att få information som är lätt att förstå. Dessa rättigheter beskrivs i FN:s barnkonvention och det ligger till grund för hur sjukhuset vill arbeta. Därför bestämde vi oss för att berätta om oss speciellt för dig.

Ni som är vuxna och söker information om Akademiska barnsjukhuset kan läsa mer på: www.akademiska.se/barnsjukhuset


På barnwebben kan du, tillsammans med föräldrar och syskon, bland annat läsa om hur det går till vid en operation, hur det fungerar om du ska röntgas, ta blodprov, gipsa en arm eller göra spirometri eller benmärgsprovtagning. Med barnwebben kan du visa och berätta för din familj, kompisar och i skolan eller kanske i efterhand repetera och bearbeta något som du varit med om.

Här kan du också läsa om hur det kan vara att ligga på sjukhus, vad som kan vara bra att ta med sig, hur det ser ut på lekterapin, på vår skola och att vi till och med har en liten kyrka och ett eget bibliotek.

På barnwebben hittar du också information om vilka du kan möta när du är här hos oss. Här är det många som arbetar och du kanske möter både läkare, förskollärare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och några clowner!

Vi vill också berätta för dig om sånt som är svårt, till exempel att det kan göra ont ibland, att man kan vara rädd.

Alla barn och vuxna som du ser på bilderna har godkänt att vara med på barnwebben och en läkare har godkänt bildspelen som beskriver olika undersökningar och behandlingar.

När du kommer till oss så glöm inte att hålla utkik i vår entré! Här finns några av de figurer du sett på webben och lyssnar du riktigt noga så hör du kanske både fågelkvitter och musik.

Hoppas att du tycker om vår barnwebb och att den hjälper dig att förbereda dig inför ditt besök hos oss!