För dig som förälder

En dag på NIMA
Vi assisterar de barn som orkar och vill sköta sin hygien själva, om de inte orkar så hjälper vi eller du som förälder till. När barnet vill äta frukost försöker vi uppfylla barnets önskemål så gott det går. Kirurgen som opererat ditt barn brukar gå rond med ansvarig sjuksköterska någon gång under förmiddagen. Barnet kan välja lunch och middag från en speciell barnmeny. Det går bra att ta med sig mat eller dryck som barnet tycker om. Undersökningar och behandlingar kan ske dygnet runt beroende på barnets tillstånd.

På NIMA finns möjlighet att sova och finnas till hands för ditt barn. En förälder kan sova bredvid sitt barn på övervakningssalen. Tyvärr är det inte alltid helt tyst på salen under natten på grund av störande ljud från bland annat övervakningsmonitorer och medpatienter. Om båda föräldrarnas närvaro är viktig kan en av föräldrarna bo på patienthotellet. Hemlandstinget betalar boendet, läkarintyg behövs. Detta gäller även föräldrar i Uppsala län som har långt till sjukhuset.

Måltider för dig som förälder
Vi bjuder på kaffe och smörgås till frukost och kvällsfika. Av hygieniska skäl så hämtar någon av personalen er frukost/fika. I anhörigrummet vid receptionen finns kylskåp, mikrovågsugn och kaffeautomat att tillgå.

Toalett och dusch
Det finns en toalett vid receptionen. Om du som förälder vill duscha så vänd dig till personalen så ordnar vi det.

Lekterapi och skola
På Akademiska sjukhuset finns det lekterapi. Lekterapin drivs av förskolelärare och specialpedagoger och målet är att man ska ha något att erbjuda varje barn. När ett barn inte har möjlighet att komma till lekterapin kommer lekterapeuten till avdelningen. Sjukhuset har även anställda sjukhusclowner som vi kan be komma vid behov. Sjukhuset har lärare för grund- och gymnasieelever. Avdelningens personal förmedlar kontakten med lärarna. Barnen bör då ha sina egna läroböcker med sig.
Hänvisningspil Lekterapi