Beroende- och neuropsykiatri

Välkommen till beroende- och neuropsykiatrin
Välkommen till ossVälkommen till oss

Välkommen till beroende- och neuropsykiatrin vid Akademiska sjukhuset

Beroendepsykiatrin i Uppsala kan erbjuda hjälp till dig som är över 18 år och har problem med alkohol, droger eller läkemedel.

Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna utreder och diagnostiserar misstänkta neuropsykiatriska tillstånd, adhd, autismspektrumtillstånd och Tourettes syndrom. Enheten ansvarar även för behandling av adhd och Tourettes syndrom för personer bosatta i Uppsala och Knivsta kommun.

Läs mer om respektive enhet via flikarna nedan.

BeroendepsykiatriBeroendepsykiatri

Beroendepsykiatrin i Uppsala kan erbjuda hjälp till dig som är över 18 år och har problem med alkohol, droger eller läkemedel. Du behöver ingen remiss för att få en tid hos oss. Kontakta gärna oss för rådgivning.

 

NeuropsykiatriNeuropsykiatri

Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna utreder och diagnostiserar misstänkta neuropsykiatriska tillstånd, adhd, autismspektrumtillstånd och Tourettes syndrom. Vi ansvarar även för behandling av adhd och Tourettes syndrom för personer bosatta i Uppsala och Knivsta kommun.

Vänligen observera att vi det närmaste året kommer att ha långa väntetider till både utredning och behandling. Kontakta oss för närmare uppgifter.

 

Så går det till hos oss

 • Remiss

  Remiss

 • Bedömning

  Bedömning

 • Utredning

  Utredning

 • Behandling

  Behandling

 • Uppföljning

  Uppföljning