Sjukhusfysiker till området diagnostik

Referensnr AS1109/2017
Sista ansökan 2017-11-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Medicinsk teknik, sjukhusfysik och IT

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet
Sektionen för sjukhusfysik tillhör verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och IT (MSI) och är uppdelat i två grupper: diagnostik och strålbehandling. Inom diagnostikgruppen arbetar just nu femton personer som ger strålskydds- och verksamhetsstöd till Bild- och funktionsmedicinsk centrum (BFC) inom områden röntgen, MRI, och nuklearmedicin och PET. Eftersom två av våra sjukhusfysiker kommer att vara föräldralediga under 2018 söker vi nu två vikarierande sjukhusfysiker till gruppen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att delta i arbetsuppgifterna som sjukhusfysik ansvarar för inom främst röntgenområdet, som till exempel kvalitetssäkring av röntgenutrustning, optimeringsarbete, strålskyddsstöd, och undervisning i strålsäkerhet. Forskningsstöd och arbetsuppgifter mot nuklearmedicin kan också vara aktuella. En mer detaljerad beskrivning av arbetsuppgifterna kommer att fastställas i samråd med sökanden.

Kvalifikationer
Du är, eller blir inom kort, legitimerad sjukhusfysiker och det är meriterande att du har erfarenhet av att arbeta inom röntgen-, MRI- eller nuklearmedicinområdet och har programmeringsvana. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska samt god samarbetsförmåga krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Vi erbjuder två vikariat på heltid under nio månader. Tillträde januari-april 2018.

För mer information
Gruppchef sjukhusfysik/diagnostik Mark Lubberink, 018-611 96 44 alt. mark.lubberink@akademiska.se
Sektionschef sjukhusfysik Alexander Englund, 018-611 34 94 alt. alexander.englund@akademiska.se

Facklig kontaktperson Saco/Naturvetarna Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50 alt.
gert-Ove.stangberg@akademiska.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


Publicerad den den 8 november 2017 av AS/Ellinor Hult