Sjukhusfysiker för projektledning inom MR-integrerad strålbehandling

Referensnr AS919/2017
Sista ansökan 2017-10-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområdet medicinsk teknik, sjukhusfysik och it (MSI)

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset är inne i en offensiv period med nybyggnation för medicinsk fysik, onkologi och bild- och funktionsmedicin. Ny teknik med en linjäraccelerator med integrerad MR samt en MR-kamera för dosplanering och uppföljning av patienter som genomgår strålbehandling kommer att installeras. Sjukhusets övriga strål- och bildverksamhet, universitetsanknytning samt närheten till Skandion-klinikens protonanläggning och flera radioterapiföretags R&D-avdelningar utgör i Uppsala en stimulerande miljö för utformningen av framtidens strålterapi.

Vi söker nu en sjukhusfysiker med stålbehandlingskompetens som projektledare för utvecklingen av MR-stödd strålbehandling. Tjänsten är placerad inom terapigruppen vid avdelningen för sjukhusfysik inom verksamhetsområdet medicinsk teknik, sjukhusfysik och IT (MSI). Ytterligare rekrytering kommer att göras av MR-fysiker, samt läkare och specialistsjuksköterskor inom onkologi och radiologi för att tillsammans med dig bilda en projektgrupp.

Arbetsuppgifter
Du kommer att som projektledare tillsammans med övriga i projektgruppen att ansvara för implementering av MR-stödd strålbehandling vid sjukhuset. En viktig uppgift blir idrifttagning av en ny linjäraccelerator med integrerad MR (Unity) vars installation kommer att påbörjas vid årsskiftet 2017/18. Samverkan mellan kliniska intressenter och pågående forskning inom området blir en viktig del där du förväntas ta en ledande roll.

Kvalifikationer
Vi söker en legitimerad sjukhusfysiker. Vi ser helst att du är disputerad alternativt har flerårig dokumenterad forskningserfarenhet inom strålbehandlingsområdet. Tidigare erfarenheter av projektledning och MR-applikationer inom strålbehandling är meriterande. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska samt god samarbets-, service- och initiativförmåga krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är tillsvidare som 1:e sjukhusfysiker på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
Alexander Englund, Avdelningschef Sjukhusfysik Tel 018-611 34 94 alexander.englund@akademiska.se
Ulf Isacsson, gruppchef sjukhusfysik/terapi. Tel 018-611 29 22
ulf.isacsson@akademiska.se

Facklig kontaktpersoner:
Naturvetarna (SACO): Gert-Ove Stångberg. Tel. 018 611 29 50, gert-ove.stangberg@akademiska.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


Publicerad den den 19 september 2017 av AS/Moa Hals