Nytt inom BUP – en samlad psykiatrisk mottagning i Enköping!

Referensnr AS868/2017
Sista ansökan 2017-11-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Barn- och ungdomspsykiatri, Verksamhetsområde Psykiatri

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Nyfiken på att pröva att arbeta på ett nytt sätt inom BUP – en samlad psykiatrisk mottagning i Enköping!

Psykiatrin i Uppsala kommer att starta upp en samlad psykiatrisk mottagning i Enköping för specialistpsykiatri med ett BUP-team som en del av mottagningen. BUP svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer upp till 18 år i Uppsala län. Delar av specialistpsykiatrin kommer fortsatt att erbjudas även i Uppsala. Du kommer i ditt arbete i Enköping även vara med och utforma en mottagning för åldrarna 16-25 år. Kanske är detta den första mottagningen i Sverige som kommer att arbeta åldersintegrerat? Den samlade psykiatriska mottagningen i Enköping kommer att bedrivas i befintliga lokaler på Linbanegatan i Enköping.

Den vuxenpsykiatriska mottagningen vänder sig till vuxna över 18 år. Mottagningen erbjuder behandling till patienter med långvariga depressioner, svåra och långvariga ångesttillstånd inklusive tvångssyndrom (OCD), ätstörningar samt psykossjukdomar. På psykiatri-mottagningen för vuxna arbetar idag läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, skötare och sekreterare.

Vår verksamhet
Den samlade psykiatriska mottagning i Enköping kommer att bestå av en avdelningschef, en biträdande avdelningschef med BUP-erfarenhet och två medicinskt ledningsansvariga läkare, för vuxen- respektive barn- och ungdomspsykiatrin. BUP-teamet kommer bestå av olika professioner, bland annat läkare, psykologer, sjuksköterskor och kurator i nära samarbete kring patienterna.

På mottagningen i Enköping kommer du att träffa bland annat patienter med ADHD, depression, ångest, PTSD och trauma samt patienter med Autismspektrumstörning. Många patienter har en stor samsjuklighet. Tjänsten innebär att du tillsammans med övriga i teamet arbetar med barn, ungdomar och deras familjer. Kontinuerligt samarbete med föräldrar och barn/ungdom är en naturlig del av arbetet. I arbetet ingår även samarbete med BUP:s övriga verksamheter, vårdgrannar, vuxenpsykiatrin och socialtjänsten.

Som läkare på Barn- och ungdomspsykiatri kommer du att arbeta med barnpsykiatrisk diagnostik, bedömnings- och behandlingsarbete. Tillsammans med psykologer, sjuksköterskor och socionomer ansvarar ni för våra patienter. Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Jour och beredskap ingår.

Till den samlade psykiatriska mottagningen i Enköping behöver vi nu:
  • Legitimerad läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri
    Legitimerad läkare
    Psykologer
    Sjuksköterskor (vi ser gärna att du är specialistsjuksköterska inom Psykiatri, men även du som grundutbildad sjuksköterska är välkommen att söka)
    Kurator

Meriterande för alla tjänster är om du har tidigare erfarenhet från Barn- och ungdomspsykiatri.

Villkor
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret.

För mer information:
Sektionschef Ola Duregård, 018-611 23 37, ola.duregard@akademiska.se
Avdelningschef Carola Sjöberg, 018-611 83 54, carola.sjoberg@akademiska.se
Läs gärna mer om vår nya satsning på vår informationssida, som är under uppbyggnad: http://www.akademiska.se/arbetapsykiatri

Facklig kontakt
Fackliga representanter kan nås via växel 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Då vi intervjuer fortlöpande under ansökningstiden rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Uppge i din ansökan vilken befattning du söker till.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Publicerad den den 18 september 2017 av AS/Moa Hals