Specialistläkare/Överläkare till Klinisk Genetik

Referensnr AS622/2017
Sista ansökan 2017-08-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk Genetik

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjlighet att utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?

Vår verksamhet
Klinisk genetik är en sektion inom Akademiska laboratoriet. Vi är en expansiv verksamhet som finns på Rudbecklaboratoriet. Sektionen med ca 60 medarbetare utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. Vårt uppdrag innehåller förutom sjukvård också forskning, utveckling och utbildning. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i klinisk genetik. Då vi nu anställer flera specialistläkare behöver vi både dig med bred kunskap och erfarenhet av medfödda sjukdomar, och dig med inriktning mot cancergenetik.

Vi söker två specialistläkare med goda kunskaper och erfarenhet av cancergenetisk patientmottagning samt genetiska laboratorieutredningar inom hematologi och vid ärftlig cancer. Vi söker två specialister med bred erfarenhet av allmängenetisk mottagning samt utredning och diagnostik av medfödda genetiska avvikelser. Forskning, undervisning, medicinskt utvecklingsarbete och dubbelspecialisering är meriterande. I tjänsten ingår handledning av ST-läkare samt utveckling av laboratorieverksamheten.

För forskningsmeriterad specialist/överläkare kan goda möjligheter till forskning erbjudas genom adjungerat lektorat (20-40%). Klinisk genetik har en nära koppling till institutionen för immunologi, genetik och patologi (IGP) vid Uppsala universitet. Faciliteten för Klinisk genomik, SciLifeLab, är integrerad i sektionen. En spännande utveckling pågår inom genomiken i Sverige och det finns stora möjligheter att påverka fortsatt implementering av NGS på lokal nivå med en omfattande nationell och internationell samverkan.

Vi lägger stor vikt vid hur du är som person. Vi värdesätter att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Specialistläkare som uppfyller kriterierna för överläkartjänst vid Akademiska sjukhuset kan komma att erbjudas överläkartjänst.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och vi vill att du har ett stort intresse för att vara med och förbättra och utveckla verksamheten för att öka kvalitén för våra patienter och medarbetare.

Villkor
Fyra tjänster. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
Sektionschef Maria Sitell tfn 018-611 97 21
Medicinskt ledningsansvarig cancergenetik Ylva Karlsson tfn 018-611 59 41
Medicinskt ledningsansvarig konstitutionell genetik Cecilia Soussi Zander tfn 018-611 30 90

Facklig kontaktperson
UAL Carina Frykholm tfn 0734-272606

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare
Publicerad den den 13 juni 2017 av AS/Vibeke Värlinder