Information till dig som är patient eller anhörig på Akademiska barnsjukhuset

Patientanmälan
Alla som kommer på öppenvårdsbesök ska anmäla sig via ankomsterminal på entréplanet, ingång 95.

Mat
Mat till barnet finns på sjukhuset och föräldrar kan bland annat köpa mat i kafeterian på entréplan. Det finns möjlighet att värma medtagen mat i mikrovågsugn.

Kiosk, café och minibutik
Kiosk och café finns i ingång 95-96. Öppettider: måndag-fredag kl 8-19, lördag-söndag kl 11-16. Det finns också möjlighet att besöka ingång 70 där restaurang och minibutik finns. Öppettider: Restaurang, måndag-fredag kl 8-19, lördag-söndag kl 11-16. Butik, måndag-fredag kl 8-21, lördag-söndag kl 10-18.

Parkering
Parkeringsgarage finns vid ing 95-96.
Här kan du läsa mer om parkering och kostnader på sjukhuset.

Telefon
Mobiltelefon får användas i trapphuset men tyvärr inte inne på vårdavdelningar och mottagningar. Vid övernattning får en förälder sova hos barnet. Om båda föräldrarnas närvaro är viktig kan en av föräldrarna bo på patienthotellet. Hemlandstinget betalar boendet, läkarintyg behövs. Detta gäller även föräldrar i Uppsala län som har långt till sjukhuset. Om barnet vårdas på intensivvårdsavdelning ordnas boendet på patienthotellet.

Föräldrapenning
För frågor om tillfällig föräldrapenning vid vård av sjukt barn läs mer på Försäkringskassans hemsida. (Öppnas i nytt fönster)

Reseersättning
Reseersättning utgår vid resa till och från sjukhuset, samt ett besök per vecka. Fler resor kan beviljas om det är en del i barnets behandling. Reseersättningens belopp och beviljande av färdsätt varierar beroende på bestämmelser i det egna landstinget.