Tinas resa

Tina ArenstigTina Arenstig är avdelningschef på Arytmilaboratoriet samt ambassadör för sjukhuset och en av våra medarbetare som gjort en inspirerande resa. Första gången Tina Arenstig klev in på Akademiska sjukhuset var sommaren 1998, då som undersköterska. Ett halvår senare var hon tillbaka igen och sedan dess har hon hunnit arbeta i flera olika roller- på flera olika avdelningar. En spännande utveckling som innefattat allt från kärlkirurgi, anestesi, akutvård och mammaledighet däremellan nätverksgrupper, chefsroller och vårdutveckling.

Berätta om din resa på Akademiska
Det hela började med att jag sommarjobbade som undersköterska på Akademiska sommaren 1998 och i januari 1999 började jag arbeta som sjuksköterska. Efter det har jag arbetat som nakossjuksköterska, på akuten och på ambulansen. 2008 började jag arbeta som gruppchef och nu är jag här som avdelningschef på Arytmilaboratoriet.

Hur har du upplevt möjligheten till utveckling?
Jättebra, den här arbetsplatsen är full av möjligheter och de senaste åren har sjukhuset verkligen vaknat till liv. Det bubblar och pyr lite överallt! Mycket har också handlat om attityd, ibland har jag haft tur och ibland har jag fått kämpa- men alltid blivit stöttad av kollergor och chefer och blivit motiverad på vägen. När jag vill göra något nytt blir jag alltid bemött med ett "vad roligt, det är klart du ska göra det!".